Наложена е глоба в размер на 1000 лева

Украинци у нас сътвориха нова скандална изцепка.

Този път автомобил с украинска регистрация е влязъл на плажа край Созопол и е заседнала там.

Въпросният автомобил е собственост на украински граждани и е влязъл преди броени дни (на 4 юни) на територията на страната ни.

Украинците у нас с нова скандална изцепка (ВИДЕО)

Няколкото опита на украинеца са изкара автомобила на свободен ход се оказали неуспешни. Поради тази причина бил извикан руски ЗиЛ, който да помогне чуждестранният джип да бъде изтеглен от плажа.

Нарушителят е бил установен с помощта на служба „Миграция“. След осъществения с него контакт му е било съставено наказателно постановление – глоба на стойност хиляда лева.

Областният управител на Бургас – Стойко Танков заяви, че това е трето по ред нарушение, което е било установено само в рамките на месец. И в трите случая нарушителите са украински граждани.

Той отбелязва, че за случая със заседналия джип са научили от медиите, след което веднага отишли на място, за да констатират нарушението.

Пряк отговорник за контрола и действията на нарушителите в тези случаи е РИОСВ, тъй като става въпрос за защитена местност „Ропотамо“. Разбира се и Областната дирекция на МВР.

Танков бе категоричен, че фактът, че са чужденци по никакъв начин не ги освобождава от отговорност, тъй като са длъжни да спазват законодателството ни.

В ефира на Нова тв той припомни, че санкциите за подобно нарушение са между 1000 и 3000 лева. Може да бъде наложена и имуществена санкция до 5000 лв., уточнява той.

Източник: blitz.bg