Любомир Илиев, известен като Любо Къдравия, нажежи страстите в Костинброд, очакват се конфликти за преразпределение на територии

Циганският барон Любо Къдравия се е върнал в България, след като прекара години в чужбина в принудителна емиграция. Той избяга в чужбина, след като влезе в конфликт с друг цигански тартор от гетото в Костинброд и това застраши живота му.

Любо Къдравия изправи на нокти Костинброд
Любо Къдравия е с богато криминално минало

Явно обаче старият конфликт е бил туширан или е придобил давност, защото Любо Къдравия отново снове в Костинброд и прилага престъпните си схеми в Меката на ромската престъпност, както е известен градът. Организацията на тарторът касаела разпространението на наркотици, сутеньорство, трафик на момичета зад граници с цел проституция и джебчийство – предимно в градове от Западна Европа.

При такава обширна дейност Любо Къдравия не може да не навлезе в нечия чужда територия и да засегне нечий интерес, така че в близко време в Костинброд може да се лее кръв. Вече разпределени и утвърдени територии и престъпни бизнеси трудно се преотстъпват и това става основно по насилствен начин – коментират местни криминалисти.

Преди 10-ина години Любомир Илиев беше обвинен в поръчителството на убийството на трима души – на прокурора Олег Янев, на ромския лидер от „Евророма“ Цветелин Кънчев и на Ицо Папата. Два месеца, след като прекара в ареста, той бе пуснат с парична гаранция, а впоследствие обвиненията срещу него не успяха да се докажат.

Източник: „Уикенд“