Все още няма заподозрени

Зловеща убийство на действащ министър накара света да настръхне.

По-рано днес в кабинета си е бил застрелян министърът на околната среда Орландо Хорхе Мера. За момента няма информация какъв може да е мотивът за жестокото убийство на министър от Доминиканската република. На този етап няма и заподозрени извършители на ликвидирането, отбелязва Ройтерс, позовавайки се на информация, публикувана от световни информационни агенции.

Зловещо убийство на министър – ликвидираха го със 7 куршума в кабинета му

Един от служителите в Министерството на околната среда е разкрил пред журналистите, че са чули поне седем изстрела. Всички те са дошли откъм вътрешността на сградата. Броени минути след това на мястото на престъплението пристигнали представители на полицейските власти.

55-годишният Мера, който е юрист по образование е наследник на експрезидента Салвадор Хорхе Бланко. Към днешна дата наследникът на Мера – Хорхе Вийегас е народен представител.

Войната между наркокартелите в Доминиканската република винаги е била много ожесточена. Продажбата на наркотични вещества дори на невръстни деца за съжаление отдавна не е необичайна гледка в страната.

Не трябва да пренебрегваме и факта, че наркокартелите в Мексико постоянно пренасят наркотични вещества с кораби. По всичко личи, че почивката в слънчева Доминикана далеч не е това, което беше. Хората все повече се страхуват за живота си.

Едва ли има някой, който би искал да отиде на екзотична почивка в далечна страна, която да завърши с подобна трагедия.

Това е и една от причините за забелязващия се напоследък отлив на туристи от Доминиканската република.

Източник: dir.bg