Корнелия Нинова е категорична в това решение и няма да отстъпи!

Вицепремиерът Нинова рязко поряза украинския посланик по темата с неговата нота до външно министерство. Както стана ясно, Виталий Москаленко настояваше за изпращането на наши оръжия в страната му като дори се е сдобил с информация колко и какви запаси има България. Този въпрос озадачи мнозина, но Корнелия Нинова не пожела да бави нещата.

Лидерът на левицата моментално реагира като отсече категорично - България няма да даде и едно оръжие на Украйна, точка! Тя заяви, че външно министерство няма защо да си прави труда да придвижва нотата на Москаленко до министерството на икономиката, защото това ще са просто административни ненужни ходове.

"Заявили сме го отдавна, още при посещението на украинския министър, който дни наред бе на посещение в София и настояваше за въоръжаване. Няма да има такова и решението отдавна вече е взето от парламента. Народът ни е на същата позиция и масово хората се бунтуваха и притесняваха за сигурността ни като държава, ако се съгласим с исканията", каза Нинова.

Знаем, че много от народните представители, включая премиера, бяха склонни да предоставим исканото оръжие от Зеленски. Държавният глава Радев бе този, който наред с Нинова, остана скептичен по въпроса и предпочете родината ни да запази неутралитет по казуса.