Действието му накара мнозина от зрителите да настръхнат

Виктор Николаев разцепи ефира с това, което сътвори.

Водещият на сутрешния блок на Нова тв „Здравей, България“ изби рибата за пореден път. Негови колеги споделят, че Виктор е направил това, което друг скоро не си е и помислял да стори.

Виктор Николаев разцепи ефира с това, което направи (СНИМКИ)

Водещият покани синоптика Ники Василковски да разкрие какви изненади ще ни поднесе днешния ден в метеорологичен план. Докато Василковски информираше зрителите за днешните капризи на времето, Виктор Николаев разтвори чадър над него и колежката му Мира Иванова. Веднага след това той подчерта, че двамата ще слушат времето така.

Това, което направи впечатление бе фактът, че чадърът им бе мокър, което пък издава, че явно някой от колегите му се е придвижил с него до работното си място.

Мнозина от зрителите обаче настръхнаха, имайки предвид суеверието, че разтварянето на чадър в помещение е на лош късмет.

Виктор Николаев разцепи ефира с това, което направи (СНИМКИ) - Снимка 2

Съдейки по постъпката на Виктор Николаев обаче, той не вярва на такива суеверия.

Истината е, че това суеверие датира от далечни времена, когато чадърите били използвани като защита от слънчевите лъчи. Смятало се, че ако чадърът бъде отворен в помещение, ще оскърби бога на слънцето и съответно той ще накаже нарушителя.

Според друго вярване пък, чадърът се смята за защитник от житейски проблеми. В този ред на мисли, ако го разтворите в помещение, обиждате домашните духове, които ви предпазват от беди и рискувате те да ви напуснат.

Източник: blitz.bg