В Елхово не им хареса и си нарамиха багажа

Наглостта на украинските бежанци у нас надхвърли всякакви граници.

Оказва се, че центърът в Елхово ще бъде затворен, тъй като не им хареса на бежанците. Те ще бъдат извозени с автобуси към почивни бази и хотели, намиращи се във вътрешността на страната. Част от тях пътуват към Боровец, Старозагорски бани и Пампорово.

Наглостта на украинските бежанци у нас надмина всякакви граници

Кметът на Старозагорски бани Станчо Станев разкри в ефира на BG On Air, че от два дни са настанили бежанци в една от почивните станции. Става въпрос за общо 58 души, от които 43 са жени, а останалите – деца.

Общият капацитет на базата е 150 легла.

Освен това базата разполага с хубав двор и басейн. Бежанците имат на разположение и ресторант, в който ще бъдат изхранвани.

Целият комплекс има WI-FI, което означава, че по всяко време биха могли да се свържат с близките си.

Към момента населеното място не разполага с аптека. Кметът обаче е категоричен, че скоро този проблем ще бъде уреден и бежанците ще имат достъп до медицинска грижа. Освен това ще им бъде осигурен транспорт до лечебното заведение в Стара Загора.

Градоначалникът обаче сподели, че не е бил информиран, че ще пристигнат украински бежанци. Въпреки това са успели да създадат нужната организация. Предстои да бъде изготвен правилник за вътрешния ред в почивната станция, тъй като тя е предвидена за рехабилитация на миньорите от "Мини Марица-изток".

Източник: blitz.bg