Изпратиха всички на гинеколог

Стартът на електронните направления предизвика невиждан хаос.

Медици споделят, че новата система не улеснява, а по стара традиция забавя в пъти и усложнява процеса.

Електронните направления предизвикаха невиждан хаос

Освен всичко друго грешка в една от програмите е препратила пациентите на преглед при гинеколог, без оглед на това от какъв пол са или пък какво ги боли.

Общопрактикуващият лекар Николай Христов, който има повече от две десетилетия стаж зад гърба си споделя, че е много разочарован от електронната система.

Той не крие, че заедно с колегите му очаквали, че това ще ги улесни и ще намали значително бюрокрацията по писане и печатане като по този начин ще им се отвори повече време за пациентите. За съжаление обаче нито едно от тези очаквания не се е сбъднало. Бюрокрацията си е останала същата, отбелязва Нова тв.

На всичкото отгоре в преобладаващата част от кабинетите всичко се случило в последния момент.

Първите актуализации на програмите са били извършени в късните следобедни часове или вечерта на последния ден от месец май. Поради тази причина програмите на някои от общопрактикуващите лекари са започнали да се актуализират едва в обедните часове на вчерашния ден, отбелязва медикът.

Като потвърждение на думите си д-р Христов споделя, че вчера системата е пращала хора със счупени крака, както и такива с проблеми с простатата на гинеколог.

Източник: lupa.bg