Журналистът Венелин Петков получил лично президентската благословия на Румен Радев

Понякога съдбата нарежда нещата по такъв начин, че дори да не си фаворит за поста в дадена ситуация, да получиш в крайна сметка най-големи шансове да го спечелиш. Такава е ситуацията с дългогодишния новинар Венелин Петков, който участва в надпреварата за генерален директор на БНТ. Тези дни поста ще сдаде Емил Кошлуков, който също се е кандидатирал. Но не неговата фигура обаче бе водеща за тази длъжност до онзи ден.

Венелин Петков ли става директор на БНТ?
Венелин Петков се оказа фаворит за поста

Като най-вероятен нов генерален директор на Държавната телевизия бе сочен Камен Воденичаров, кандидатура пробутана от Слави Трифонов и „Има такъв народ“. След като Воденичаров се изметна и се отказа от напреварата, от „Продължаваме промяната“ потриват доволно с ръце. Те били склонни да подкрепят кандидатурата на Венелин Петков, който дълги години беше шеф на новините в Би Ти Ви. В негова подкрепа се обявиха и от „Демократична България“.

Отделно от това за него ще се застъпи бившата му колежка от Би Ти Ви – Габриела Наплатанова, която отскоро е член на СЕМ от президентската квота. Венелин Петков имал подкрепата на президента Радев и затова се счита, че той ще събере 3 гласа от общо 5-членния медиен регулатор и така ще заеме креслото на Кошлуков.

Източник: „Уикенд“