Кирил Петков с нов гаф в Беларус: Страната ви фундаментално нарушава човешките права (Още за скандала)

Кирил Петков с нов гаф в Беларус сн. Фейсбук
0

Кирил Петков с нов гаф в Беларус, критикува управлението, че нарушават човешките права

Премиерът на България Кирил Петков е на официално посещение в Беларус, където си позволи да допусне сериозен дипломатически гаф. По време на срещата с лидерът на демократическото движение в Беларус Светлана Тихановская, Петков си позволи да критикува действията на правителството и да прави оценка на факта, спазват ли се човешките права и свободи в страната.

Изключително сериозен гаф, особено сред запознатите с протокола. Беларус не е вражески настроена страна, спрямо България, а министър-председателят на страната ни е на официално посещение там, като представител на цялата нация. И подобни непремерени изказвания от негова страна са на път да предизвикат сериозен дипломатически /а и не само/ скандал между двете държави.

По време на срещата Петков е изразил притеснението си от погазването на човешките ценности и свободи, а също така е изразил увереност, че демократичното движение ще успее да наложи промяна в политиката на страната и ще промени целият режим.

Кирил Петков с нов гаф в Беларус сн. Фейсбук
Кирил Петков с нов гаф в Беларус сн. Фейсбук

Изказванията на Петков вече разбуниха духовете, като предизвикаха сериозни полемики в дипломатическите среди. Според запознати с протокола, премиерът не е трябвало да прави подобни изявления там, още повече, когато е на официална визита. Също така, ако Петков има подобна оценка за случващото се в Беларус, то би трябвало да се въздържи от пътувания до там. Предстои да видим какъв ще бъде отговорът на Беларус, тъй като актът може да се възприема и като откровена обида срещу тях.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.