В Турция става нещо невиждано

0

Страната е напът да заличи последствията от пандемията

В Турция се случва нещо невиждано.

Оказва се, че в последно време туристите в югоизточната ни съседка нарастват с рекордни темпове. Това сочат официалните данни за туристическата индустрия, отбелязва „Dаіlу Ѕаbаh“.

Според туроператорите тазгодишният летен сезон несъмнено ще успее да заличи тежките последици, които пандемията нанесе върху бизнеса.

Статистиката на културното министерство в югоизточната съседка сочи, че само през април тази година, Турция е посетена от рекорден брой туристи. Посещенията са нараснали с цели 225.6% в сравнение с предходната 2021 година. На практика това прави 2.57 милиона повече туристи .

От там за сравнение посочват, че през април 2021 година, туристите, посетили Турция, са били едва 791 хиляди души, отбелязва money.bg.

Истанбул не само е най-големият град в югоизточната ни съседка, а отдавна се е превърнал в най-големия туристически център.

Именно той е посрещнал 40% от всички туристи, които са посетили Турция по това време. Това прави почти един милион души.

Средиземноморският курорт Анталия се нарежда на второ място по посещения с 661 609 туристи.

Третото място се отрежда на Одрин, който е посетен от 359 303 туристи.

Всеизвестен е фактът, че посещенията в Одрин са свързани предимно с шопинг туризма, тъй като тамошните търговци предлагат доста ниски цени.

Източник: pochivka.blitz.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.