30-годишната Лиляна Халкалиева намушка 8-годишната си дъщеря, а след това опита да сложи край на живота си

Навръх Деня на детето пловдивското село Желязно посърна от голяма трагедия. Майка намушка 8-годишната си дъщеря с нож, а след това опита да сложи край на живота си. Момичето е починало от нараняванията, а 30-годишната жена е настанена в болница с опасност за живота.

Трагедията се е разиграла в пловдивското село Желязно, община Марица, населено място с около 450 жители. Сигналът е подаден на тел 112 в 9.20 часа, като на място е пристигнал екип на Спешна помощ, за да транспортира майката и дъщерята в пловдивска болница. По пътя детето е починало заради тежките наранявания, а майката е настанена в болница с опасност за живота.

Трагедия в Желязно – майка посегна на детето си, а след това на себе си
Никой няма обяснение за постъпката на Лиляна

Не са ясни причините за постъпката на 30-годишната майка Лиляна Халкалиева. Тя е отглеждала 8-годишната Вилияна като самотна майка, но с помощта на майка си и вуйчо си, които също живеят в къщата.

Кметът на Желязно Валентина Узунова описа семейството на Лиляна като безпроблемно, тихо и скромно. Тя заяви, че няма никаква представа за причината за трагедията.

Съседи на Лиляна я описват като скромна и затворена жена. Завършила висше образование, но нямала постоянна работа, за последно работела като продавачка.

В отглеждането на малката Вили й помагала майка й и вуйчо й, които били особено грижовни към детето.

Не може да се твърди, че семейството живее в бедност – казват хора от Желязно. Така причината за убийството на детето и последвалия опит за самоубийство на майката остава загадка.