Дори и базата на Министерски съвет не е по вкуса им

Наглостта на украинските бежанци изглежда няма граници.

Както вече стана ясно повече от 100 украински бежанци бяха настанени в Слънчев бряг, в базата на Министерски съвет. При все, че всички те са социално уязвими, условията там не им харесали, отбелязва „Черноморски фар“.

Украински бежанци изнагляха до краен предел

Очевидно претенциите им стигат толкова далеч, че да не харесат станция, която се намира на първа линия. Освен това разполага с огромна площ, със зеленина. Ползват я основно чиновниците от Народното събрание и Министерски съвет. Преди време там отдъхвали народни представители, което иде да рече, че условията далеч не са като в бежанските центрове. Въпреки това украинците не са доволни от базата.

Изглежда, че народът ни ще плати високата цена за грешката на управляващите, които ги настаниха в четири и петзвездни хотели. Сега ще им е много трудно да ги убедят, че им предоставят добри условия, настанявайки ги в бази, които са по-ниска категория.

Припомняме, че основното преместване на украинските бежанци от хотелите по Черноморието бе вчера. Голяма част от тях бяха настанени в базата в Сарафово.

Предишния ден пък украински бежанци бяха настанени в Паничище. Те побързаха да се оплачат, че условията там не им харесват и някои дори се върнаха обратно към морето.

На фона на случващото се и най-вече празните автобуси и влакови композиции, вицепремиерът Калина Константинова бе категорична, че държавата прекратява преместването им във вътрешността на страната.

Източник: blitz.bg