Украинци отказват да напуснат хотелите по морето: Бежанските ви центрове са като затвори

Бежанците отказват да се настаняват в центровете, били с лоши условия сн. Нова тв./Вбокс
0

Украинци отказват да напуснат хотелите, бежанските ни центрове не стрували

Украинските бежанци масово отказват да се настанят в центровете за временно настаняване и не смеят да напуснат хотелите. Първите групи с бежанци бяха заведени до центровете в страната, но пътуващите отказаха да се настанят вътре. Пред репортери те заявиха, че условията могат да бъдат сравнени само и единствено с тези в затворите.

Контейнерите за настаняване във временния център за бежанци в Елхово, могат да приемат до 1400 души и разполагат с малък кухненски блок, двуетажни легла, както и собствен санитарен възел. Всичко е абсолютно ново и осигурява минимума от условия за живот след криза. Но след пребиваването в хотелите по морето, повечето бежанци твърдо отказват да се настанят в центъра. И дори търсят други варианти за настаняване.

В същото време в Румъния се настаняват масово бежанци в палаткови лагери, но без да протестират или негодуват за условията там. В същото време пребиваващите в България не спират да се оплакват от условията и грижите, които страната им предоставя. Стигна се до там, че от държавната власт и областната управа на Ямбол заявиха, че щом условията не им харесват, те са свободни да потърсят други места за настаняване, но с това грижата на правителството за тях отпада. Увещанията, че всичко ще продължи само няколко дни и те ще бъдат настанени в по-добри условия в държавни бази, също не успокоиха пребиваващите у нас жители на Украйна.

Бежанците отказват да се настаняват в центровете, били с лоши условия сн. Нова тв./Вбокс
Бежанците отказват да се настаняват в центровете, били с лоши условия сн. Нова тв./Вбокс

Според държавните власти, центровете отговарят на изискванията на Европа. Но явно не и на тези на украинските граждани, които явно са свикнали на други условия на живот, дори и по време на война…

Източник: Нова тв.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.