Похитен, скрил се или ликвидиран е търговецът на криптовалути Александър Алтанбашев?

Милиони левове на мафиоти, инвестирани от криптотърговеца Александър Алтънбашав вероятно стоят в основата на неговото изчезване. 33-годишният предприемач от години търгува със сриналата се криптовалута Terra USD (LUNA). Предприемачът бе обявен за издирване от семейството си на 24 май.

Тази криптовалута се срина от 96 долара на 0,011 цента, което е пълен финансов крах. Говори се, че Алтънбашев е инвестирал милиони, принадлежащи на сенчести бизнесмени, в тази валута. След срива на световните пазари предприемачът е отвлечен, за да се вземат паролите за криптопорфейла му. Ако това е станало, има вероятност Алтънбашев да е ликвидиран.

Има ли пръст Златко Баретата в отвличането на IT специалиста Алтънбашев?
Алтънбашев се е занимавал с криптовалути

Друга версия гласи, че Александър Алтънбашев сам е инсценирал отвличането си и в момента дълбоко се е покрил заради срива на криптовалутата. Полицията вече разпита Ивайло Борисов – Иво Ториното, който е получил есемеси от отвлечения Алтънбашев. Кримигероят обаче може да е нарочно натопен като към него са пратени есемесите. Иво Ториното е дясна ръка на друга знакова фигура в ъндърграунда – Златко Баретата. Възможно ли е Златомир Иванов също да има пръст в изчезването на Алтънбашев – се питат криминалистите. Засега нямаме данни Златко Баретата да се е заигравал с криптовалути, но пък стремежът за лесни печалби винаги и бил в кръвта му...

Източник „Уикенд“