Елизабет Втора: Искам да си отида със стил (Платиненият юбилей на кралицата по-бляскав от всякога)

Кралица Елизабет си отива със стил сн. Flickr
0

Елизабет Втора избра да си тръгне величествено и със стил

Елизабет Втора вече е на 96 и няма никакви съмнения, че вече й е трудно са се справя с управлението на страната. Въпреки това монархът на Великобритания е готова на всичко, за да я запомнят поданиците й като силна и уверена жена. Кралицата използва всички прийоми, за да запази пред обществото образът на уверена и силна жена, въпреки крехкото си здраве и забележителните 96 години. Но и тя признава, че вече й е трудно да се справи с предизвикателствата на новия век и мисли за оттегляне. И най-вече – за краят на своето управление.

Но преди окончателно да се сбогува със своите поданици и да се оттегли в заслужена почивка, Елизабет иска да си тръгне със стил. Затова, в първите дни на юни, когато за последен път ще застане на кралския балкон като монарх на страната си, кралицата държи да се появи в целия си блясък. Още повече, че празнува исторически момент – 70 години на трона и платинен юбилей.

Освен традиционният военен парад, почетните салюти, които тази година ще са тройно повече и грандиозното авиошоу, Елизабет е планирала мега рок концерт, празнична служба, конни състезания, парти в двореца и разбира се, поява на кралския балкон. Принц Андрю и Съсекс засега не присъстват в поканата, но е възможно да се включат в последния момент.

Кралица Елизабет си отива със стил сн. Flickr
Кралица Елизабет си отива със стил сн. Flickr

Тържествата включват още 3000 градове и села в Британия, които ще бъдат озарени от празнична заря, 21-метрова скулптура, която ще представлява „Дърво на дърветата“ – отново символ на кралицата, както и няколко улични барбекю партита, които включват 60 000 души – с идеята да бъде поставен нов световен рекорд в тази категория.

Подготвят грандиозен юбилей за кралицата сн. Дейли мейл
Подготвят грандиозен юбилей за кралицата сн. Дейли мейл

Интригуващ е и фактът, че огромна скулптура на дракон ще премине през площад „Тhe Mall“ в чест на кралицата. Странната фигура ще бъде последвана от карнавален парад, на който се очаква отвъдморските общности да покажат собствени скулптури, демонстрирайки своята идентичност и в същото време преклонение към монарха. Интересен акт, предвид постоянните им опити да се отцепят от короната през последните месеци…

Източник: Дейли мейл

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.