Ако в миналото трябваше да посещавате банкови клонове и да попълвате куп документи, за да кандидатствате за заем, то вече не е необходимо. В днешно време можете просто да попълните една кратка заявка за онлайн кредит и да изчакате да ви уведомят дали сте одобрени по имейл или телефон. В това ръководство ще разгледаме какви са предимствата при тегленето на кредити онлайн. Ще ви разясним и каква е самата процедура за кандидатстване и как да намерите най-добрите кредитни компании в България.

Удобство и бързина

Безсъмнено, основното предимство при тегленето на онлайн кредит е удобството. Ако предпочетете този вариант, определено ще си спестите доста време за посещение на банки и чакане по опашки. Обикновено, формите за подаване на заявление са разделени на две части. В едната трябва да попълните данни за самия онлайн кредит – размер, срок на погасяване и т.н. Във втората част трябва да въведете лични данни като имена, ЕГН, телефонен номер, имейл. Но това не бива да ви притеснява, тъй като не се изисква никаква твърде конфиденциална информация. Попълването на заявката за кандидатстване ще ви отнеме не повече от 10 минути. Отговорът също ще дойде бързо, защото по-голямата част от кредитните компании дават своето становище в рамките на деня.

Различни начини за получаване на сумата

Друго важно предимство при вземането на кредит онлайн е лесното усвояване на сумата. Това става много бързо след подписването на договора и клиентите могат да избират между различни начини за получаване на парите. Повечето фирми ще ви дадат възможност да избирате между банков превод и дебитна карта. Но има и такива, които предлагат и други начини като например EasyPay. При този вариант можете да получите сумата по вашия бърз кредит на всяка каса в страната. Остава само да намерите най-близкия офис и да предоставите на служителя документ за самоличност.  

Лесно погасяване на месечните вноски

Погасяването на вноските по вашия онлайн кредит става също толкова лесно колкото усвояването му. Размерът на всяка вноска е фиксиран и обявен в договора, но клиентите отново могат да си избират по какъв начин да направят плащането. И тук основните начини за плащане са по банков път или на каса на Изипей. Не е изключено някой кредитор да ви предложи и по-съвременен метод за плащане на вноските по усвоения бърз кредит като например виртуален портфейл. Най-популярната българска система е ePay.bg. Този електронен портфейл също може да бъде зареден на EasyPay каса или чрез банков превод / карта, но ще ви спести въвеждането на много данни всеки път или посещението на физически офис.

Ползване на кредитни калкулатори

Един от най-големите плюсове при теглене на онлайн кредит е наличието на кредитен калкулатор. Почти всяка фирма за бързи кредити разполага с такъв. Чрез него можете да изчислите всички параметри на вашия заем. Можете да посочите желания размер на кредита и срок за погасяване. Базирайки се на избраните възможности, кредитният калкулатор автоматично ще изчисли и размера на месечната ви вноска. Някои калкулатори показват и какви ще бъдат годишната лихва и годишният процент на разходите (ГПР). Разбира се, с тяхна помощ може да видите и какви са минималните и максималните суми и периоди за изплащане веднага. Благодарение на кредитните калкулатори, можете да направите необходимите изчисления за всеки вид бърз кредит без да се допитвате до служител на фирмата. 

Бързо сравняване на офертите

Дори и да сте твърдо решени да изтеглите кредит онлайн, все пак не бива да прибързвате. Винаги е по-добре да сравнявате офертите на различните кредитори, за да изберете най-изгодната за вас. Когато става въпрос за онлайн кредити, сравнението може да се извърши много бързо. Представете си колко по-лесно е да отвориш сайтовете на фирмите и да прегледаш кредитните калкулатори вместо да обикаляш клоновете на банките в търсене на различни оферти.

Дигитализирането на услугата за теглене на кредити ви дава бърз достъп до цялата информация, която ви е необходима за избиране на най-добрия финансов продукт. Възможно е да срещнете оферти за онлайн кредит, които ще ви осигурят участие в томболи и други специални награди за лоялни клиенти. Други фирми пък може да ви предложат промоционални условия при теглене на следващ кредит. Във всички случаи си струва да разгледате пълните условия на различните видове заеми и да се доверите на доказали се кредитни компании.