Пълен абсурд! Корнелия Нинова обещава 2 милиарда на бизнеса и домакинствата, докато КЕВР вдигна с 330 % парното и топлата вода

Корнелия Нинова сн. Фейсбук
0

Корнелия Нинова обещава милиарди, а КЕВР вдига с 330 % парното и топлата вода

С нечувани увеличения КЕВР се опитва да вкара допълнителни приходи в бюджета. От 1 юли се вдигат с 330% цените на топлата вода и парното. В същото време вицепремиерът Корнелия Нинова обеща около 2 милиарда лева помощ за домакинствата и бизнеса, като заяви, че ще се направят пълни проверки, на всеки който кандидатства за тях.

„Няма да допуснем спекуланти да трупат свръхпечалби на гърба на данъкоплатците и обикновените домакинства. Ще се постараем да осигурим справедливо и достойно подпомагане на гражданите и бизнеса, които се опитват честно да работят“, заяви Корнелия Нинова в профила си във Фейсбук.

Коментарът й бе по повод проверките, които са започнали в търговските вериги и други бизнес направления, за да се овладее спекулацията. Нинова също така заяви, че е твърдо „За“ нулево ДДС на хляба, за да изкара сивият сектор от играта и да спре спекулата.

Корнелия Нинова сн. Фейсбук
Корнелия Нинова сн. Фейсбук

Въпросните 2 милиарда лева ще бъдат отпуснати на бизнеса и домакинствата за посрещане на разходите за по-високи сметки за електроенергия. Не е изяснена схемата на отпускане на парите, но очевидно има един сериозен проблем – мярката няма да облекчи съществено нито бизнеса, нито домакинствата, а освен това на фона на шоковия скок на парното и топлата вода от 1 юли, ситуацията ще продължи да се влошава.

Източник: btv/ФБ

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.