А така: Украински бежанци бягат обратно в родината, у нас било за бедни! (виж още)

epa09797858 Refugees from Ukraine wait at the railway station in Chelm, from where they will take a special train to Warsaw, Poland, 02 March 2022. Russian troops entered Ukraine on 24 February prompting the country's president to declare martial law and triggering a series of announcements by Western countries to impose severe economic sanctions on Russia. EPA/PAWEL SUPERNAK POLAND OUT
0

Украински бежанци си биха камшика и се върнаха в Украйна!

„Нещастни“ украински бежанци си грабнаха багажериите и напуснаха страната ни яко дим. В най-новия случай става дума за бежанци, настанени в Горна Оряховица, които хукнали презглава към родната си Украйна. Там, видиш ли, било за предпочитане, защото тук животът им бил за бедняци, разказват очевидци на недоволствието украинско.

Става дума за около 50 пребогати бежанци, които явно са си въобразявали, че тук ще ги чака не хотел, а петзвезден лукс като в парижкия „Четири сезона“. Да, ама йок! В момента, в който се оказало, че са намалили и парите за ежедневието им от държавата и ще трябва да се задоволят с още по-ограничени храни и удобства, онези си обрали крушите.

Останалите хора са бедни, повечето са таврийски българи и са благодарни на това, което им се дава даром. Много от тях искат и да започнат работа, което ще им се наложи, предвид факта, че краят на войната още не се вижда. А на другите, както се казва – прав им път, коментират жители на града. Дори се радват, че са се отървали от нашествениците.

Помним как преди седмици гръмна и скандал с украинци в Кърджали, които възроптали, че хотелът ги храни с риба за простолюдието като скумрия или шаран. Стигнаха и дотам да отказват безплатни жилища край морето, защото нямало джакузи вътре в тях. Право са казали хората – пуснали прасето под одъра, то се покатерило отгоре…

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.