Салвадор Рамос застреля брутално и от упор десетки малчугани!

19 убити деца, трима убити учители, 36 ранени - това е резултатът от делото на 18-годишния Салвадор Рамос, който преди ден извърши едно от най-мащабните и зверски масови убийства в Щатите. Рамос нахлу тежко въоръжен в училище и започна да стреля по всеки, който му се мерне през очите.

Самият той бе убит на място в престрелката от полицаите, много от които били бащи и роднини на убитите ученици. Знаем, че в школото са учели главно деца на мексикански емигранти. Такъв е бил и Рамос.

Оказа се, че Салвадор е имал труден живот и е бил свито и затворено момче. Проблемен от малък, той бил натирен от майка си и отишъл де живее със своята баба, която прострелял преди да се запъти към училището. Рамос нямал приятели, съучениците му години наред го подигравали и го тормозели, което вероятно е бил стресорът, отключил зловещата агресия.

"Сега ще ме видят кой съм" - тези думи написал Рамос на свой другар часове, преди да извърши престъплението. Явно нещо в главата му е прещракало, но е било твърде късно да го спрат и да предотвратят трагедията. Още повече, че оръжието, което е купил, се продава най-свободно в щата - гигантски проблем в страната от години.