Албена Денова и Максим Стависки са имали оферта да влязат в политиката, узна Разкрития.

Руснакът сам е признал пред медиите, че преди години той и половинката му са имали предложение да се занимават с политика, но са го отказали категорично.

"Условно, Никита Кацалапов или друг спортист отива на митинг в Лужники? Това означава, че той се замесва до уши в политиката и трябва да понесе тежестта на последствията. Когато с Албена Денкова приключихме кариерата си в България, вече бяхме световни шампиони след 2006 година, много хора ни предлагаха да се присъединим към някоя партия.

И те ни предлагаха не по телефона, а имахме много различни срещи. Мнозина са се опитвали да ни агитират, но от самото начало ние заехме линията, че отказваме да участваме в каквито и да било политически събития. Т.е. подкрепяхме идеята, че сме извън политиката.

Като влезеш в политиката, представлявай определена партия, половината хора определено ще те намразят, защото са противници на тази партия. Това също е неприятно и не е необходимо. Ние бяхме любимци на всички в България", казва Стависки в интервю.

Не можеш да седиш на два стола. Веднъж Наталия Линичук ни каза: Вие сте спортисти, гледайте си работата. Аз съм треньор, ще си гледам моята. Ясно разпределение", добави Стависки за телеграм-канал Нате.