Изчезналият IT специалист Александър Алтънбашев се е фукал с имения за милиони в Гърция и Дубай, узна Разкрития.

Само през изминалата година той е спечелил 6 милиона евро и е вдигнал парти в лукс клуб в София, за да се похвали. Пред приятелите си той не е криел, че си е купил имение за два милиона и половина евро в Дубай, както и къща в гръцкия курорт Халкидики за още два милиона.

Сестрата на изчезнали мъж разказа, че след като изчезнал, тя видяла мъж с каска на моторист да отключва вратата на апартамента на Александър, а после да бяга с джип, управляван от жена, разказаха от МВР.

Основната версия, по която работят криминалистите, е отвличане на мъжа. Втората хипотеза, която се проверява, е, че е възможно младият криптоспец да е решил да избяга безследно, а третата - да е ликвидиран.

Алтънбашев се видял за последно със сестра си Теодора в понеделник сутринта. Тя го закарала на среща с мистериозен човек пред кино „Арена-Младост“. Той й споделил, че с въпросния човек щели да пътуват в Пловдив, станало ясно в хода на разследването.

Около обяд сестрата забелязала, че млад мъж с цветна каска на моторист отключва вратата на апартамента му в кв. „Борово“. Теодора живеела в жилището точно срещу неговото и забелязала, че човекът отключва, а не разбива вратата. Това й се строило странно, тъй като само тя и Александър имали ключове, споделила тя пред криминалистите. После питала дали брат й го е пратил, а мотористът само казал, че „трябва да бяга“ и изчезнал бързо.

Жената се притеснила и започнала да звъни на Алтънбашев. Набирала го и по месинджър, докато й вдигнал. Криптотърговецът звучал изключително странно според нея, като казал, че трябвало да ходи в Бургас или Варна, след което прекъснала всякаква връзка с него.