Контрабанда с цигари стои в основата на екзекуцията на Любомир Иванов -Полицая

Най-вероятната версия за убийството на Любо Полицая на 25 март е мокра поръчка по заповед на партньорите му, които той опитал да преметне. Бившият полицейски шеф, впоследствие отявлен контрабандист, успял да отмъкне баснословно струващи машини за цигари от нелегална фабрика край Ботевград. Това твърдят столични криминалисти, които нищят случая с екзекуцията на Иванов.

Защо „очистиха“ Любо Полицая?
Любо Полицая гръмнат по заповед на Къро

Полицаите стигнали до местонахождението на фабриката край Ботевград благодарение на телефона на убития Любомир Иванов, който инсталирал приложение за пряк изглед от камери към производствения процес. При разбиването на нелегалния цех било установено, че в него работят украинци, които пребивавали у нас като бежанци. Чужденците признали, че получавали по 5 бона месечна заплата. Бачкаторите били фиктивно регистрирани в хотели в Слънчев бряг, но де факто живеели денонощно във фабриката в конспиративна среда.

Според разследващите Любо Полицая бил гръмнат от съдружника си Красимир Каменов-Къро, защото откраднал скъпоструващи машини за цигари и ги инсталирал в друга фабрика. Отделно бившето ченге вбесило ортаците си, като бъркал често в общата каса и реално крадял от общата печалба. А тя според запознати при пълен капацитет на производство достигала до 120 бона дневно.

Преди по-малко от месец бяха задържани реалните извършители на убийството на Любо Полицая – 2-ма реални килъри и един помагач, за които се твърди обаче, че са действали по заповед на висаджийския бос Къро.

Източник: „Уикенд“