Съдът остави в ареста заподозрения за жестокото убийство за постоянно

Убитата жена, тялото на която бе открито в сак в гардероба на семейното жилище, което тя и любимият й са обитавали в София е била удушена. Като заподозрян за жестокото деяние е приятелят на Соня Тома Тибаут. Който е френски гражданин  със сенегалски произход.

Около шията на чужденката бил навит пет пъти кабел на зарядно устройство, с което синегалецът я удушил. Но според разследващите убиецът си помагал и с ръце. Това се разбра по време на заседанието на Апелативния съд в София.

Според обвинението на прокурора като мотив за жестокото убийство е изчезването на пари. 33-годишната финланка забелязала, че от дома им липсват суми и  веднага се усъмнила в Тома.

Съмненията, че гаджето й краде парите Соня споделила със сестра си и майка си. В съда бяха представени разпечатки на съобщения на жертвата, които тя е писала на роднините си. Стана ясно още, че тя е признала на сестра си, че там, от където изчезват парите убитата била оставила бележка. На която написала „майната ти”. Сестра й я запитала не се ли страхува, че гаджето й може да реагира на посланието с агресия. Но Соня й отвърнала: „И какво от това.”

От този момент нататък никой не е комуникирал повече с жертвата. Адвокатът на Тома лансирал защитната теза, че може да е намесен трети човек, който я е убил без да остави някакви следи.

Убитата жена, натикана в сак удушена с кабел на зарядно (Ужасяващи подробности)
Убиецът Тома Тибаут остава в ареста

Само, че пред съда са представени и четири папки с ДНК анализи. Както и 1 съдебномедицинска експертиза на трупа. Които категорично  показват, че по кабела е останал биологичен материал единствено от жертвата и нейния убиец. Под ноктите на жената са открити кожа от гаджето й, която останала по време на съпротивата, й малко преди смъртта.

По заподозрения също бил открит материал на жертвата. Според свидетели неговото държание когато полицаите открили трупа било престорено и неадекватно.

Магистратите прецениха, че има достатъчно доказателства приятелят на финландката да е извършил убийството. Още повече, че съществува реална опасност французина от сенегалски произход ако остане на свобода да се  скрие или да извърши още едно престъпление.

Източник: Блиц