Напоследък отношенията между коалиционните партньори „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“ се изострят

Депутатите на Слави Трифонов твърдят, че все повече са поставени в изолация от Кирил Петков и оглавяваната от него партия „Продължаваме промяната“. От „Има такъв народ“ заявяват, че няма консенсус по три основни теми – ситуацията в Украйна, доставките на газ от САЩ и преговорите със Северна Македония.

Преди броени дни Трифонов обяви коалиционните партньори, че правят каквото си искат зад паравана, че уж има консенсус сред коалиционните партньори. Според шоумена по този начин от „Продължаваме промяната“ по-скоро вредят на страната.

Слави Трифонов не се посвени да удари и по слабото място на Кирил Петков – по неговата фаворитка Лена Бориславова. Според лидера на „Има такъв народ“ говорителката на кабинета се прави на енергиен експерт, какъвто всъщност не е. За същото бе обвинен и финансовият министър Асен Василев. Според Трифонов те говорят неверни неща – например за очакваната цена на газа.

Защо Слави Трифонов скочи срещу Кирил Петков?
Слави на война с Кирил Петков

От „Продължаваме промяната“ пък нехаят за атаките на „Има такъв народ“, защото са наясно, че депутатите на Слави няма да напуснат коалицията и ще останат във властта на всяка цена. От „Има такъв народ“ си дават сметка, че при едни предсрочни избори партията им по-скоро ще се озове при политическите маргинали.

Източник: „Уикенд“