Володимир Зеленски нададе вик, иска финансова помощ от света!

Володимир Зеленски нададе чутовен вик, оповестявайки, че Донбас е буквално сринат от руските военни. Президентът на Украйна съобщи това преди часове като поясни, че Русия е насочила атаките си към източната част на страната, след като вече са изтеглени от Киев.

Зеленски изрева: Донбас е сринат, още броим жертвите! (виж тук)

Държавният глава каза, че жертвите са много, а още повече са ранените, като вражеските части нанасяли удари, където сварят. По думите му, това вече не било война, а жив и реален геноцид срещу народа му. За който геноцид Федерацията ще носи отговорност и вина десетилетия напред.

Зеленски поиска незабавна допълнителна помощ от света като настоя тя да бъде изразена не само в оръжейна техника, но и в пари. „И тези пари няма да са подаяния, няма да са помощи, те ще са спасение и за другите народи, които са заплашени от Путин. Ако Украйна падне, не й позволявайте да падне, Русия ще се насочи към вас“, заяви Зеленски.

След което добави, че руснаците вече не стрелят само по военни обекти в страната му, а нападат и много цивилни, много обществени и социални центрове и стради. А идеята им била само една и тя е да убият колкото се може повече хора от държавата.

„Положението е критично вече и няма да можем да го удържим сами“, каза президентът.