Включени са шест нощувки

Гърция отново намери начин да спаси туризма си.

Правителството на южната ни съседка обяви програма за подпомагане на туристическата сфера. Това ще се случва с ваучери, които ще бъдат раздавани на хората с ниски доходи.

Хитро! Гърция спасява туризма с…

Половин милион семейства в Гърция ще се възползват от програмата за безплатна почивка. Тя е на обща стойност 30 млн. евро. Право да се възползват от тази програма имат всички хора с ниски доходи. Тя не изключва дори и най-бедната прослойка в обществото – пенсионерите.

Чужденците, които работят и плащат данъци в Гърция също могат да се възползват от нея.

Във ваучера за почивка са включени шест нощувки. Той е в зависимост от стандарта на хотела и периода, в който ще бъде ползван.

Освен това допълнително ще бъдат разпределени ваучери на стойност по 150 евро. Тази сума е определена за покриване на част от дневните разходи като например храна и пътуване.

Високите цени на горивата удариха и по туристическия сектор на южната ни съседка. Правителството обаче взе решение да отпусне финансов бонус от 150 до 300 евро за вътрешен туризъм. От него ще се възползват гърците, които ще изкарат почивката си на островите Самос и Евия.

Властите се опитват да подпомогнат местния туризъм, тъй като тези общини бяха сериозно засегнати от природните бедствия, които ги сполетяха през миналата година.

Източник: blitz.bg

Източник: blitz.bg