Вместо досегашната награда, на Евровизия да се дава това чудо!

Скандалната статуя „Викът на украинската майка“ да се връчва на ежегодния конкурс „Евровизия“, това предлагат все по-масово в мрежата. Особено след голямата победа на Украйна този път, която бе толкова „неочаквана“, колкото и фактът, че Нова година ще се падне на 31 декември.

Предлагат статуята на украинската майка да се връчва ежегодно на Евровизия!

Както статуята, която скоростно демонтираха от площада пред паметника на Съветската армия, така и победата на Украйна, дни наред са тема номер едно в нета. А потребителите са категорични – украинското „нещо“, водещо се скулптура, пасва едно към едно на все по-опорочения и политически, а не музикален конкурс.

Вчера пък се разбра, че авторът на „Викът...“ е не друг, а бащата на противната Людмила от „Ергенът“. Тя самата бе разказала в един от епизодите, че татко й е скулптор, но не уточни името му. „Не съм наследила таланта му и на йота“, вайкаше се Люси по време на задачата да пресътвори Виктор Стоянов от глина.

Е, както вече видяхме, баща й също не може да се нарече колосален творец, пишат потребители по форумите. „Ама той да не би да е искал да увековечи муцуните и гротескните физиономии на щерка си, дето ги правеше нон-стоп в предаването?!“, питат през смях някои.

Как приема цялата тази нова сага покрай името си самата Людмила, не е ясно, но досега не се е изказала по темата в защита на бащиното произведение.