Българите ще зареждат с 25 стотинки по-евтино гориво, съобщиха от кабинета!

Цените на горивата удариха всички рекорди, а протестите стават все повече. Инфлацията удари яко джоба на българина, но ето, че се зададе и що-годе добра вест. От 1 юли ще може да зареждаме дизел и бензин на по-евтини цени, с 25 стотинки надолу. Това оповести днес финансовият министър Асен Василев.

Асен Василев обяви: Ето откога ще зареждаме с 25 ст. по-евтино гориво! (виж тук)Намалението е като мярка срещу кризата с горивата, която се задълбочи след спирането на доставките на газ от Русия. От 1 юли то ще важи за всички граждани по всички бензиностанции, каза Василев.

С 25 стотинки ще ни поевтинеят обаче само дизела и бензина, но за горивата, които са най-нисък клас. Това важи за бензин А95, като и за дизела, но без добавки, уточни Василев. Със бензиностанциите пък предстои да се уточни схемата, по която точно ще става това намаление.

Мерките ще важат поне до края на годината, предвиждат от правителството, което се е заело и с допълнителни антикризисни решения за облекчаване джоба на народа. Същият този народ днес излезе на масов протест във всички градове на страната като движението, особено из столицата, е блокирано от автомобили.

Хората се вдигнаха заради непосилната инфлация, настанала само за броени месеци и вече удряща тавана.