Продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов започват снимки на пълнометражен игрален филм за най-големият български футболист Георги Аспарухов-Гунди

Премиерата на лентата е планирана за следващата година, в която Гунди щеше да навърши 80 години. Филмът ще проследява живота и спортните успехи на Георги Аспарухов в редиците на „Левски“, т.е. от 1960 г. до нелепата му смърт през 1971 г. Консултант на продукцията ще е самата вдовица на легендарния футболист – Величка Маркова.

Двамата продуценти замислят този проект отдавна, но финансирането му било възможно едва сега благодарение на мощна верига казина. Заснемането се оскъпявало, защото трябвало да се създаде атмосферата на 60-те години, в които е славният период на Гунди.

Иван Христов и Андрей Арнаудов ще направят дебют в киното, като ще се постараят да завършат продукцията през следващата година, когато ще се отбележи кръглата годишнина от рождението на именития спортист. И двамата са заклети фенове на синия отбор, което още повече ги кара да горят в процеса.

Великият Гунди възкръсва във филм на Иван и Андрей
Гунди умира при катастрофа през 1971 г.

Продуцентите на уточняват кой ще влезе в ролята на легендарния футболист, но се говори, че това ще е звездата от сериала „Съни бийч“ – нашумелият напоследък Иво Аръков, който има физическа прилика с легендарния футболист и добра физика за пресъздаване на образа.

Гунди загина заедно с колегата си Котков при нелепа катастрофа край прохода „Витиня“ през 1971 г.

Източник: „Уикенд“