Нашенци се жалват, че вече няма далавера в пазаруването там

Българските шопинг туристи в Турция бяха попарени с много неприятна новина.

Има голяма вероятност тя да сложи край на шопинг туризма, който в последно време набра доста голяма популярност.

Лоша новина за нашите шопинг туристи в Турция

По всичко личи, че занапред шопинг туристите в югоизточната ни съседка ще секнат, предвид факта, че цените са скочили тройно. Много от тях се жалват, че вече няма сметка да си плащат и пътните до там, тъй като разликата в цените вече е изравнена.

Цените в Турция са скочили и то доста драстично – почти тройно.

Преди това нашенци постоянно пътуваха до югоизточната ни съседка, за да се запасят с различни видове храни, перилни препарати, че даже и гориво. Към днешна дата обаче тази разходка е безсмислена, тъй като дори може да ви излезе доста по-скъпо, отколкото, ако пазарувате у нас.

При все, че цената на турската лира все още е ниска (търгува се на цена между 11 и 13 стотинки за лира), цените са сериозно повишени и ще продължат да растат.

Обичайно в Одрин шопинг туризмът е най-развит. В последно време обаче горивото дори и там е подгонило 3 лева за литър. В последно време то е на цена около 2.50-2.60 лева за литър. Само до преди около месец-два то се продаваше на цена от около 1.60 лв. за литър.

На места все още могат да бъдат открити по-евтини хранителни продукти, но трябва да отбележим, че става въпрос за такива, които не могат да се пренасят през граница.

Източник: lupa.bg