Астор е починал в хоспис, узна Разкрития.

Великият магьосник е прекарал последните дни и седмици от живота си настанен в болнично заведение, тъй като здравето му е било сериозно разклатено. Близките му не разкриват подробности какво точно е било състоянието му, но със сигурност е било сериозно.

Магическата му къща-ресторант е била продадена преди цели три месеца, тъй като илюзионистът не е бил в състояние да я стопанисва. По-паметливите помнят, че преди време той страдаше от рак, характерен за мъжете на неговата възраст. След което претърпял инцидент – паднал и ударил главата си доста тежко.

Дъщерята на Астор съобщила първа за кончината му.

В едно от последните си интервюта – през 2018 година, той споделя, че най-голямата награда за него е любовта на хората.

Славният илюзионист е роден като Антраник Арабаджиян през 1943 година в Шумен. Той е единственият маг в цяла Европа, носител на приза „Златния Оскар“ на Интернационалното братство на маговете.

Той никога не е криел, че най-важното нещо не е да си най-добрият, а да си най-различният в живота и професията си. Астор не вярваше в свръхестествените способности на хората и изтъкваше, че за да бъде един илюзионист много добър в това, което прави, трябва на първо място да е много добър актьор.