Началото на края: Кралица Елизабет с последен юбилей пред обществото (Слиза ли от трона?)

Елизабет Втора се оттегля от трона сн. Интернет
0

Елизабет Втора има „лоши и по-добри дни“ според придворните си

Елизабет Втора вероятно ще се появи за последен път пред обществото тази година. Монаршата особа, която празнува 70-годишен златен юбилей от коронацията си, преди дни разкри, че е започнала процедурата по оттеглянето си. Кралицата няма намерение да сваля короната от главата си, но вече не е в състояние да поема обществени ангажименти както преди. Любимата баба на Европа смята да се появи публично пред народа и целия свят за последен път тази година. И да сложи край на обществените си ангажименти, оттегляйки се в двореца в Уиндзор.

Придворни разкриват, че кралицата има „лоши и по-добри дни“, а на нейната възраст вече й е изключително трудно да изпълнява обществените си задължения. Тя се опитва да присъства на някои от най-важните мероприятия, но вече е силно затруднена.

Последните месеци Елизабет отменяше редица ангажименти. Миналата вечер тя е била забелязана да присъства на официална премиера и много се забавлявала в компанията на редица звезди, включително и Том Круз. Но придворните й признават, че колкото и да е висок духът й, епизодите в които й е трудно да се движи, стават все по-големи.

Елизабет Втора се оттегля от трона сн. Интернет
Елизабет Втора се оттегля от трона сн. Интернет

Въпреки това Елизабет продължава да работи, да получава докладите на правителството и парламента, както и да провежда срещи на четири очи. Извън това обаче тя предпочита да намали публичните си изяви, особено предвид затрудненията си с движението. И появата й на кралският балкон тази година, вероятно ще е последното й публично събитие от такъв мащаб и своеобразно сбогуване с народа.

Източник: Дейли мейл

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.