Поставеният под домашен арест Николай Банев вади нова адресна регистрация

Не става ясно защо олигархът под домашен арест Николай Банев иска да се премести в курорта „Каваците“, след като години наред семейство Банева прекарваше летата си в любимия курорт „Русалка“. Не става ясно и дали тази врътка с новата адресна регистрация (ако се осъществи въобще) може да има някакво влияние върху съдебния процес срещу Николай Банев.

Вепросното дело се гледаше в Специализирания съд в столицата. Делото се точи вече с години, а при сегашните обстоятелства ще се забави още, тъй като трябва да се премести от закрития вече Спецсъд по местонахождение – вероятно процесът ще поеме Старозагорският окръжен съд.

Междувременно Николай и Евгения Баневи успешно успяха да осъдят страната ни в Европейския съд по правата на човека. Евромагистратите от Страсбург им присъдиха обезщетение от близо 20 000 евро заради прокурорски коментари по делото.

Никой вече не се ангажира с мнение за това как и най-вече кога ще завърши това дело. Баневи бяха задържани в Ница в края на октомври през 2018 г. Оттогава се точи и прословутото дело в спецсъда, в което мастити адвокати правят всичко възможно да го шиканират.

Олигархът Николай Банев е с мярка домашен арест вече една година, като тази мярказа неотклонение продължава да се изпълнява и досега с проследяваща гривна.

Николай Банев се мести в Каваците?
Баневи бяха задържани през октомври, 2018 г.

Източник: „Уикенд“