Търговската верига Kaufland България пуска иновативна клиентска карта за отстъпки, която ще предложи на потребителите редица предимства, като намалени цени, ексклузивни персонализирани оферти и електронни касови бележки.

Картата, която носи името Kaufland Card, може да бъде издадена както във физически вариант, така и в дигитален формат. Компанията отбелязва старта на новата си услуга със специална кампания, в която всеки клиент, активирал своята Kaufland Card, ще може да спечели лек автомобил Volkswagen Taigo. Компанията ще раздаде цели седем автомобила в рамките на първите седем седмици от старта на новата услуга. Новата Kaufland Card стартира официално в началото на следващата седмица (16 май).

„Представяме нещо, което нашите клиенти чакаха над 15 години”, каза изпълнителният директор на Kaufland България Валтер Волф по време на официалното представяне на новата карта, проведено днес в София.

Kaufland Card може да бъде издадена както във физическа форма, така и в дигитален формат. Клиентите могат да разполагат и с двете разновидности на Kaufland Card в зависимост от собствените си предпочитания. Една карта може да побере до пет различни профила, което означава, че Kaufland Card може да се ползва от цялото семейство, стана ясно от думите на Катерина Ушева, маркетинг директор на Kaufland България.

Освен, че картата пести пари на потребителите, тя предлага и възможността за трупане на точки. На всеки похарчени 5 лева в търговските обекти на Kaufland България, потребителите печелят 1 точка. Така, когато една карта се ползва от няколко различни профила, всички заедно трупат общ сбор от точки.

Натрупаните точки могат да бъдат разменяни срещу специални персонализирани купони, предлагащи сериозно намаление на конкретни продукти. Казано с други думи, компанията ще изпраща най-различни ексклузивни оферти, съобразени с личните предпочитания на отделните клиенти, а те от своя страна ще имат избор дали да се възползват от предложението или не.

„Kaufland анализира и вижда какво е потреблението, след което изпраща купон”, каза Ушева.

Това означава, че ако потребител често купува например кафе, на даден етап Kaufland България ще му изпрати купон за ексклузивна оферта именно за кафе или друг продукт, свързан с кафето, стана ясно от думите на маркетинговия директор на компанията.

Kaufland Card предлага опцията и за дигитална касова бележка, което е особено полезно за планиране на семейния бюджет. Освен това, тъй като в една карта може да има до 5 профила, този инструмент позволява наблюдение на потреблението на различните ползватели на картата. Така например, родителите ще могат да виждат какви стоки потребяват децата им и прочее.

Kaufland Card е интегрирана с Google Pay, което позволява онлайн разплащания.

Активацията на картата става по лесен за потребителите начин. Физическата карта може да се активира на терминал в обект на Kaufland България или чрез сайта на компанията. Дигиталният формат на картата също се активира онлайн, като това може да стане чрез въвеждането на електронна поща, телефон или директно чрез профили в Google или Facebook. Дигиталната версия на картата може да бъде свалена като мобилно приложение от App Store и Google Play.

Мобилното приложение ще предложи и специални игри, в които потребителите могат да печелят награди.

В първите седмици от старта на новата услуга в търговските обекти на Kaufland България ще има специални екипи, които ще съдейства на потребителите за издаване и активиране на техните клиентски карти. Намаленията в цените за притежателите на Kaufland Card ще важат както за хранителни, така и за нехранителни стоки.

Новата карта може да спести пари на милиони потребители у нас, тъй като Kaufland България има около 5 млн. клиенти на месец, стана ясно от презентацията на търговския директор на компанията Ялчин Джем.

Kaufland България пуска иновативна карта за отстъпки, подарява автомобили на клиенти

Kaufland България има 61 хипермаркета в 35 града на територията на България, като освен това оперира и два логистични центъра в страната.

По думите на Джем, компанията планира да разширява присъствието си на родния пазар в бъдеще. Понастоящем Kaufland България държи близо 17% от пазарния дял в сегмента, в който оперира, което прави компанията пазарен лидер в тази ниша, добави той.