Бруталната безстопанственост на собствениците и печалбарството на гърба на обеднелия народ са причина за зловещия пожар, обзел The Mall. Това свидетелстват наши източници от пожарната, които се втурнаха да спасяват хванатите в капан столичани, решили да похарчат последните си левчета в кичозното и безбожно скъпо здание.

Към този час The Mall, е опразнен от полицията.

Смрад на изгоряла плът задуши Цариградско шосе! Пламъци погълнаха The Mall, “в ада сме”, стенат задушени клиенти

По непотвърдена информация пламъците  са тръгнали от етажа със заведения. В сградата се стеле на талази отровен пушек, а целият трети етаж е задимен. Очевидци съобщават, че са видяли огромни пламъци. На последния етаж на търговския център се помещават кино, заведения за бързо хранене и няколко ресторанта. Огнеборците се възмущават, че зад на пръв поглед лъскавата ресторантска фасада се крие истинска кухня от ада.

Нискоквалифицирани готвачи са принудени да прескачат оголени кабели, вентилацията била задръстена с трупове на умрели птици, нагорелите контакти зловещо излизали от гнездата си, противопожарните кранове били гранясали и не можело да се отвият, а пожарогасителите били задръстени от туби с наливен алкохол, което освен опасно за здравето, е и забранено по закон, т.к спиртни напитки следва да се продават само в облепени с бандерол стъклени бутилки. Тази досадна подпобност никак не смущавали собствениците на The Mall, които гледали само как да икономисат някой лев на гърба на държавата и клиентите.

Версиите за зловещия пожар, щетите от който тепърва ще се изчисляват, са няколко. Най-тривиалната е свързана с битов инцидент в кухнята, породен от неизправна инсталация, която не е виждала ремонт от десетилетия. По-екзотичната версия гласи, че са пламнали точно тубите със съмнителни спиртни течности, продавани на клиентите за марков алкохол на петорни цени. Не било изключено и някой от шефовете да е драснал клечката на The Mall умишлено за да прибере пари от застраховката.

Каквато и да е истината, сега работата на пожарникари, медици и полицаи е да евакуират невинните жертви на огнения ад, почернил предстоящите почивни дни, кръстят се оцелелите.