Кирил Петков: Махаме акцизите на горивата! Опозицията: Въртите далавери през посредниците!  Преглеждания: 1407

Кирил Петков обяви по-ниски акцизи, опозицията го атакува за схеми с посредниците сн. Фейсбук
0
Оценете този post

Кирил Петков обяви сваляне на акцизите за горивата, опозицията скочи, че участва в схеми с посредници

Министър-председателят Кирил Петков обяви, че се обсъжда премахване на акцизите на горивата и ще направи всичко възможно, за да намали крайните цени на тока и горивата. Дори и с цената на данъчни облекчения и по-ниски такси за доставчиците. От опозицията обаче го атакуваха, че реално дава ход на посредническите фирми, които чрез свои схеми предлагат двойно по-скъп руски газ на крайните потребители, уж закупен през алтернативни източници.

Последната новина – че е закупен по-евтин газ от САЩ също не успокои духовете. Веднага започнаха обвинения, че синьото гориво не може да бъде разтоварено на родните пристанища, а по-късно тръгнаха спекулации, че въобще не са договаряни газови доставки с Вашингтон. И опозицията в лицето на ГЕРБ доста настойчиво се опита да внуши, че обществото е жертва на поредната измама.

Но докато премиерът и финансовият министър се опитват да се справят с атаките на опозицията, друг един проблем остава нерешен. А именно – проектът за въвеждане на ТОЛ-такси върху второкласната пътна мрежа. Позицията на превозвачите е категорична „Първо си оправете пътищата, после искайте пари“. А някои от тях директно се обявиха срещу винетките и ТОЛ-таксите по междуградските пътища и призоваха за въвеждане на единен данък само върху магистралите.

Кирил Петков обяви по-ниски акцизи, опозицията го атакува за схеми с посредниците сн. Фейсбук
Кирил Петков обяви по-ниски акцизи, опозицията го атакува за схеми с посредниците сн. Фейсбук

Покрай наболелия проблем с високите цени на тока и горивата, започнаха масови протести, които вече не засягат само превозвачите в България. Шофьори масово заплашват с гражданско неподчинение и блокади, а освен това в социалните мрежи се сформират групи за затваряне на София и протести пред Министерски съвет. С други думи – хаосът е пълен и никой не може да намери адекватно решение на така създалата се ситуация.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.