Изненадите покрай баловете нямат край

Нова мода връхлетя абитуриентите тази година по отношение на возилата, с които да се придвижат до бала.

Оказва се, че зрелостниците ще се появят на баловете си с ретро автомобили.

Нова мода сред абитуриентите

Припомняме, че през днешния ден голяма част от завършващите класове бяха изпратени от учебните заведения. За целта бе организирано едночасово тържество в дворовете на училищата. Сред множеството пожелания, които получиха абитуриентите, бе и това да се справят успешно с трудностите, които ще им поднесе животът.

Нова мода сред абитуриентите - Снимка 2

Изглежда това е и една от причините, поради които абитуриентите и техните родители отново обръщат поглед към возилата, които мнозина смятат за демоде.

Оказва се, че повечето от тях ще отидат на бала с Москвич-и, Лади и Трабант-и.

Завършващите са категорични, че Трабант, украсен с балони ще изглежда много по-интересно в сравнение с мутренско БМВ.

Учителите от малките провинциални градове споделят, че там родителите не се притесняват да изпратят детето си на бала с по-евтина кола.

Нова мода сред абитуриентите - Снимка 3

Нагласите в София, Пловдив, Бургас и Варна обаче са много различни. Там изглежда от години насам родители и ученици си обявяват съревнование кой ще е по-лъскав и изтупан. Мнозина обаче са на мнение, че това е като пародия на българския филм „Господин за един ден“. Факт е, че много от семействата не могат да си позволят високия стандарт, който демонстрират по време на бала. Преобладаващата част от тях теглят кредити за целта, които след това изплащат в продължение на години.

Тази година обаче ситуацията ще е по-различна и в големите градове, където също мнозина от абитуриентите ще заложат на ретро колите.

Източник: lupa.bg