Трескавата подготовка е в разгара си

В последно време се забелязва невиждано до момента раздвижване зад стените на Уиндзор, което накара мнозина да се запитат какво се случва там.

Истината е, че тече трескава подготовка за отбелязването на платинения юбилей на Нейно Височество Елизабет II. До него остава по-малко от месец.

Какво се случва зад стените на Уиндзор?

Рекордът на Елизабет Втора ще бъде отбелязан с 4-дневни тържества на Острова. За времето от 2 до 5 юни Великобритания ще бъде залята от улични партита, паради и концерти.

Поради тази причина британците ще имат възможността да се насладят на още един официален празник. Кръчмите също имат повод за радост, тъй като ще останат отворени до по-късно от обичайното.

Двойка английски коне, носещи имената Албърт и Айвън ще се движат в тръс по Уиндзор, теглейки ремарке, което ще е пълно с бира.

Кръчмите са се заели с много здраво зареждани, преди да бъдат нападнати от ордите посетители, отбелязва Франс прес.

Бирата, която двата коня карат е производство на пивоварната "Уиндзор и Итън". Тя е специално издание за 70-годишнината от царуването на Елизабет Втора.

Питието е приготвено от ечемик от кралската ферма, новозеландски и британски хмел.

В Уиндзор ще могат да се видят автомобилен парад, фойерверки и доста внушителен по вида си пикник в двора на замъка.

Улиците в централната градска част ще бъдат украсени със знамената на Великобритания, редуващи се с транспаранти, които ще оповестяват честванията.

Източник: vesti.bg