Само в рамките на няколко дни хлябът поскъпна с 22%

Икономистът Ваня Григорова хвърли в шок не само водещите, а и зрителите на Нова тв с разкритията, които направи.

За никого не е тайна, че от няколко дни насам хлябът е по-скъп. В рамките на тези 4-5 дни цената му се покачи с цели 22%, уточни Григорова. В подкрепа на думите си тя носеше и касов бон.

Икономистът Ваня Григорова хвърли в шок водещи и зрители на Нова тв с тези разкрития

Според нея това е абсолютното доказателство на твърденията на банките, че когато доходите на хората са ниски, това води до тежки изкривявания на пазара. В този ред на мисли всяка допълнителна тежест превръща живота в невъзможен.

Икономистът обаче не скри, че специално при хляба 50% от цената му е надценката на търговците и ДДС.

Ваня Григорова посочи, че от доста време насам настояват да бъде скъсена веригата на доставките, тъй като при по-малко посредници цената на насъщния ще е значително по-ниска.

Сякаш напук на това обаче Асен Василев е категоричен, че веригата на доставките в страната ще продължи да се удължава. На практика това означава повече посредници, което води до покачване на надценките.

Икономистът е категорична, че настоящата политика няма да ни донесе нищо добро. когато джобът на потребителите е скъсан, държавата също няма пари. В този ред на мисли, няма да има този 1.5 млрд. лева, за да финансира Плана.

Най-притеснителното в случая е, че ние сме най-бедните, а и продължаваме да обедняваме още повече.

При все, че дългът ни продължава да расте, това не е притеснително в тази криза, тъй като е един от най-ниските в Европейския съюз.

Тя е категорична, че когато финансовият министър заявява, че нещата няма да стават по-добре, е повече от очевидно, че посоката, в която сме поели е грешна и трябват генерални промени.

Не е изключено утре да няма пари за майчинство и пенсии. Засега за щастие все още не сме стигнали дотам.

Източник: blitz.bg