Украинци реват в Слънчев бряг: Не искат да напускат хотелите, в които са настанени безплатно Преглеждания: 68103

10
3/5 - (6 votes)

Украинци в Слънчев бряг са буквално на ръба на истерията заради натиска да напуснат хотелите, в които са настанени безплатно, след 31 май, узна Разкрития.

Бежанците са притеснени, че нямат никакви варианти пред себе си и няма къде да отидат. Затова и отправиха официална молба към българската държава да удължи срока на програмата за настаняването им.

„Децата плачат, майките също. Те са под стрес, че от Украйна е трябвало да дойдат да живеят в България и вече започнаха да свикват в хотелите“, добави тя.

Украинците, настанени в хотели по Южното Черноморие, са много притеснени заради предстоящото им преместване в държавни бази.

Програмата за подпомагане на хотелиерите с 40 лева изтича на 31 май. В същото време туристическият бранш е принуден да отказва резервации за летния сезон заради неяснотата какво точно ще се случи от 1 юни.

„Знаем, че може да останем тук до края на месеца. В паника сме, защото не ни е известно какво ще се случи след това. Къде да отидем и как ще живеем? Трудно е, когато не знаеш какво те очаква. Тук имаме добри условия. В безопасност сме и се чувстваме като у дома си“, каза пък Ирина, заедно с осемгодишния си син се е спасила от войната и вече два месеца живее в хотел в Слънчев бряг.

Хотелът на Елена Андонова в Слънчев бряг е пълен с бежанци и вече е отказала 50% от резервациите, направени от туристи.

„Ние не знаем какво да правим с резервациите за летния сезон. Не мога да приема заради неяснотата с бежанците и ги отказвам“, добави тя.

Източник: БНТ

Коментари чрез Facebook

коментара

10 коментара
 1. Юлия казва

  УКРАИЦИТЕ ДА СЕ ПРИБИРАТ В УКРАИНА,ТУКА Е БЪЛГАРИЯ,А АКО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ПО ХОТЕЛИ ДА ПЛАЩАТ КАТО ТУРИСТИ, ЗАЩОТО СЕ РАЗХОЖДАТ ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЪС СКЪПИ КОЛИ,КУПУВАТ СКЪПА СТОКА, ХОДЯТ ДО ТУРЦИЯ НА ШОПИНГ.ГОЛЯМА НАПАСТ СА А И БЪЛГАРИЯ ГОЛЯМА БЕЛЯ СИ НАВЛЕЧЕ С ТЕЗИ БЕЖАНЦИ ОТ УКРАЙНА.

 2. Българин казва

  Грешката беше , че от самото начало не бяха настанени в тези бази. Като свикнаха с
  хубавото как няма да реват. Авганистанците и сирийците в палатки и стаи по 50 човека а украинците в хотели

 3. Илия казва

  Да ги вкарат в палаткови лагери за бежанци и огради с бодлива тел. Така бях в Англия през 2000г.

 4. Георги казва

  Тепърва всички ще разберем за какво точно става дума. И не само ние. За съжаление ще бъде много късно. Но кой е виновен освен самите ние.

 5. Анонимен казва

  Ще спят където им се даде възможност…. Вместо да са благодарни,че са живи и здрави и спят спокойно“Плачат майки и деца ,че били свикнали на морето в хотел“ Лято иде и искат да са на морето безплатно….Ех тая наглост бе…………

 6. Тя казва

  Не е Виновен тоя дето яде Баницата,а тоя дето му я дава!!!Вие просто незнаете какво ни Чака???

 7. Михаил казва

  Украинците са бежанци и като такива трябва да приемат това което държавата може да им предложи и където им предложи. Не да предявяват претенции за каквото и да било. Който иска да е турист нека остане като турист и да си плаща като такъв . Който не може или не желае , където му предложат или довиждане. Българите също са бежанци в своята страна …..

 8. Ккк казва

  Лакомията на хотелиерите им изигра лоша шега .Сега се чудят как да ги изгонят

 9. Евала казва

  И аз да бях на тяхно място,щях да рева!!Кой бяга от хубавото!!В Бургас живея ,в Слънчев бряг ходя ако съм канена на бал!!!За порен път управниците доказаха че ние българският народ за тях не съществуваме!!Съществуваме за да могат те да живеят на наш гръб!!!

 10. Leyla казва

  Ние се чудим от къде да изкараме 2лв за децата си,за да ги нахраним и облечем,а на тъпите украйнци всичко им е поднесено на тепсия.Не става така!Да си ходят и да ни оставят намира! Всичко,което се случва по магазините е заради тях!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.