От бранша са категорични, че не може само България да не намира начин за помощ

Превозвачите обявиха, че са готови да проведат още една среща с представителите на държавата.

Ако получат покана за такава среща със сигурност ще вземат участие, отбелязва БНР.

Превозвачите са готови на…

Превозвачите обаче изразиха готовност и за нов протест, тъй като исканията им не са изпълнени. В подкрепа на исканията си, те отбелязват, че в много държави правителствата са подкрепили транспортния сектор.

Припомняме, че превозвачите напуснаха залата в четвъртък заради породилото се напрежение между тях и премиера Кирил Петков.

Магдалена Милтенова отбеляза, че за да не се стига до протести, автобусните превозвачи са готови за нов диалог. Тя обаче даде ясно да се разбере, че докато браншът не постигне целите си, няма да спрат с протестните действия.

Високите цени на ТОЛ-системата и горивата несъмнено ще се отразят на джоба на крайния потребител. На практика превозвачите в момента защитават не само собствените си интереси, а и тези на клиентите им.

От бранша смятат, че след като останалите държави са съумели да намерят начин, по който да помогнат на превозвачите, значи и нашата страна трябва да се справи с проблема.

Това може да стане чрез намаляване на акциза, ДДС-то или пък директни помощи.

Не е нормално само България да не може да намери възможност да осигури на обществото си използването на тези услуги на по-нормални цени.

Източник: blitz.bg