Владимир Путин извади ядрения арсенал за 9 май (Потресаващи снимки от Русия) Преглеждания: 4823

1
Оценете този post

Президентът на Русия Владимир Путин показа ядрения си арсенал като зловещо послание към Запада

Зловещо послание към Запада отправи президентът на Русия Владимир Путин. Лидерът на най-голямата държава в света демонстрира ядрената си мощ и извади целия си ядрен арсенал по повод парада на 9 май. Традиционният ежегоден марш на победата, който ще се състои в понеделник, предизвика сериозна тревога. А още повече притеснява и фактът, че Путин не само показва ядрените си оръжия, но и обяви, че смята да ги използва.

Владимир Путин със зловещо послание към Запада за 9 май сн. Ройтерс
Владимир Путин със зловещо послание към Запада за 9 май сн. Ройтерс

Публична тайна е, че 9 май е много важен ден за Русия. На този ден руските армии влизат в Берлин и през 1945-та година слагат край на военния режим на Хитлер. Денят се чества и като ден на обединена Европа, както е и официален празник на ЕС. За съжаление обаче, тази година изглежда разделението в континента е по-силно от всякога.

Термоядрената балистична ракета RS-24 Yars – за която експертите смятат, че може да носи до 10 бойни глави – беше видяна да преминава покрай редиците въоръжени охранители на 16-колесна платформа по време на репетициите в събота.

сн. Ройтерс
сн. Ройтерс

Междуконтиненталното оръжие, което тежи 49,6 тона, може да измине до 24 500 км/ч и е способно да поразява цели на разстояние до 12 000 км, което означава, че може да удари Лондон или Ню Йорк за минути. 

Тя бе последвана от няколко ракети „Искендер“, както и множество танкове, топове и други мащабни оръжия. Междувременно в Украйна расте притеснението, че Путин може да е решил на всяка цена да отбележи победа на 9 май. И се „готви да танцува върху костите на жителите на Мариупол“, твърди първият заместник-министър на вътрешните работи на Украйна Евхен Йенин.

Източник: Дейли мейл

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар
  1. Хей+Катрин+Тасева. казва

    Дъ свинята! Пълен позор на прасето Люпчо!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.