Прогнозата й е за задаваща се страхотия

Мика Зайкова е категорична, че не е редно планираното влизане в еврозоната като достойни нейни членове да се случва по този начин - потайно и в ъгълчетата. Тя посочи, че именно по този начин правителството е изработило плана за възстановяване.

В този ред на мисли тя окачестви действията на правителството като "пълно безобразие".

Мика Зайкова: Това е пълно безобразие!В ефира на Нова тв Мика Зайкова заяви, че никой от експертите не е видял този план, докато Урсула Фон дер Лайен не го донесла „на книжка“ .

Мика Зайкова не крие, че от прочетеното в него й се е изправила косата. Има сериозни притеснения да не се случи същото и с приемането на еврото.

Тя е на мнение, че щом това е направено тайно, е повече от ясно, че има нещо притеснително. За нея най-притеснителното е курса лев-евро. В допълнение Зайкова подчерта, че и без това сме с една от най-големите инфлации.

Икономистът посочи, че излизайки от валутния борд и преминавайки към еврото, няма да има спирачката, която ограничава печатането на пари и тогава ще стане страшно. За пореден път тя подчерта, че ние не сме се отказали от газа от Русия, а от евтиния газ от Русия. В подкрепа на думите си тя посочи, че настоящите му цени са нищо в сравнение с това, което се задава от 10 май. Факт е, че страните от ОПЕК продават барела на двойна цена - 110 долара, вместо 50 долара.

Източник: blitz.bg