Вече няма голям избор

Бившият украински вътрешен министър Арсен Аваков направи страховита прогноза за съдбата на Владимир Путин.

Битката за умовете на украинците, която руският държавен глава стартира на 24 февруари, вече е изгубена. В момента Путин има само две възможности, категоричен е Аваков.

Аваков със страховита прогноза за съдбата на Владимир Путин

Той подчертава, че Владимир Путин вече вижда повече от ясно, че плановете му претърпяват пълен крах. Корабът потъва, а гръмките изявления за невероятната сила на руската армия се оказаха въздух под налягане.

Към днешна дата Владимир Путин може само да избере какво да прави занапред.

Според Аваков, Путин може частично да признае поражението си и да разкрие на народа си „постигнатите цели“. Ако обаче не иска да лъже за победата – може да натисне червения бутон. Това обаче означава, че ще бъде дадено началото на Третата световна война. Но пък не трябва да се пренебрегва фактът, че руснаците много бързо ще получат ответен ядрен удар от други държави.

Аваков припомня, че повечето руски тирани, а и тези в световен мащаб, са свършили зле. В този ред на мисли според него или ще открият Владимир Путин някоя сутрин удушен с копринен шал или ще кажат, че е умрял героично от някаква болест.

Не е изключено той да бъде интерниран някъде като Горбачов например или пък да гозастигне съдбата на Кадафи, категоричен е Аваков.

Източник: blitz.bg