НСО и ДАНС не изключват възможността катастрофата с кортежа на Румен Радев в началото на седмицата да опит за сплашване или дори по-лошо – опит за елиминиране на президента, узна Разкрития.

Катастрофата с Румен Радев – опит за убийство на президента?

Подобна хипотеза изразиха хора, близки до Радев, в това число и журналиста Мадж Алгафари. Лично главният прокурор Иван Гешев се е заел със събирането на следствените материали за инцидента, при който пилотната кола от кортежа на държавния глава беше пометена от внезапно изскочил в насрещното платно камион.

Инцидентът вкара в болница личният лекар и един от гардовете на държавния глава. Още по-притеснителното е, че още преди около месец в службите са получени сигнали, че са възможни провокации срещу премиера Кирил Петков и президента Румен Радев. Затова и нивото на защита и при двамата е било своевременно увеличено. И двамата се движат с удвоена охрана.

„Колкото и да звучи парадоксално, Русия има изгода от опит за атентат срещу президента. Тъй като той е основен поддръжник на безумната война на Путин, опит за покушение срещу него би бил възприет като работа на американците, а това ще засили руското влияние в България”, обяснява разузнавач.

Други пък смятат, че Москва е дала ясен знак на президента да озапти Кирил Петков и Асен Василев, които се опълчиха на руската инвазия. Разбира се, има хора, които изтъкват, че мястото, на което стана катастрофата, е опасно и там ежедневно се случват инциденти. Затова и не може да се говори за умисъл.

Източник: Уикенд