СЗО разкри страшната истина за жертвите на COVID-19

СЗО
0

Ще се изплашите като я научите

Световната здравна организация (СЗО) разкри страшната истина за жертвите на COVID-19.

Оказва се, че в световен мащаб те са били три пъти повече от официално обявените.

Това показва новият доклад на организацията, който бе огласен днес, отбелязва Ройтерс.

СЗО са изготвили най-изчерпателната до момента оценка на глобалното въздействие от COVID-19 пандемията. Тя обхваща периода до края на миналата година. Дотогава в световен мащаб са регистрирани 14.9 млн. смъртни случая. Всички те са били причинени от коронавируса.

В доклада обаче е отбелязано, че официалният брой летални изходи, докладвани на СЗО за периода 01.2020 – декември 2021 е едва 5.4 млн.

От Здравната агенция на ООН посочват, че в допълнителния брой на жертвите влизат не само хората, издъхнали в резултат на коронавирус, а и тези, които са починали поради липса на достъп до лечение. Вероятно си спомняте как дори и у нас хората умираха по стълбите на болниците, тъй като бяха претоварени със заразени и не можеха да ги приемат.

Във въпросната статистика са отчетени и предотвратените летални изходи по време на пандемията предвид факта, че по време на локдауните пътните инциденти са намалели драстично.

Така или иначе обаче реалните числа са много по-високи в сравнение с официално оповестените. От СЗО посочват, че това се дължи на неадекватното подаване на информацията за броя на жертвите на коронавируса в някои страни.

Източник: trud.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.