Жоро Шопа ли натопи Ветко и Маринела Арабаджиеви?

Арабаджиеви наложиха вето на Георги Семерджиев да стъпва в който и да е от хотелите им, най-вече в „Маринела“

Тополовградският мошеник Георги Семерджиев, известен в ъндърграунда като Жоро Шопа, се е смразил с фамилия Арабаджиеви. Нещо повече, Ветко и Маринела са му забранили да стъпва в хотелите им.

На какво се дължи тази вражда между доскорошните авери?

Припомняме, че Жоро Шопа бе обвиняем по делото срещу Ветко и Маринела за пране на пари и укриване на данъци с особено големи размери. Именно в неговото имение в Испания бяха задържани Ветко и Маринела през 2018 г. И докато семейството бе екстрадирано набързо в България за съдебен процес, то испанските власти се „ослушаха“ за Жоро Шопа и го оставиха още близо 2 години на испанска територия. Официалното им обяснение бе, че Швейцария издирва Семерджиев във връзка с делото срещу Брендо и швейцарската банка „Креди Суис“ за пране на пари.

Жоро Шопа ли натопи Ветко и Маринела Арабаджиеви?

През 2020 г. Жоро Шопа тайничко бе екстрадиран у нас и след като прекара само едно денонощие в ареста, той бе пуснат с парична гаранция от 50 хил. лева. Преди няколко месеца обвиненита срещу Семерджиев по делото с Арабаджиеви са отпаднали и така от обвиняем, той се превърна в свидетел. Което пък кара Ветко и Маринела с основание да заподозрат, че той ги е натопил при задържането им и така е отървал собствената си кожа.

Източник: „Уикенд“