Атеисти и безбожници ли са новите харвардци?

0

Патриарх Неофит обиден на кабинета Петков, заради пренебрежително отношение към духовния му сан и персоната му

И с просто око личи, че между новия премиер Кирил Петков и патриарх Неофит няма споделени топли чувства. Дори напротив! Главата на Българската православна църква е обиден и огорчен от пренебрежителното отношение към него и църквата от страна на новата власт.

Атеисти и антихристи ли са от новия кабинет начело с премиера Кирил Петков?

Факт е, че и досега премиерът Кирил Петков не е получил благословията на дядо Неофит. Това се дължи на безочливото поведение на новата власт и немощните пиари и съветници на премиера и кабинета, които не вдяват нищо от протокол или порядки в отношенията между Министерски съвет и БПЦ.

Първият гаф в отношението към патриарх Неофит е това, че той не бил поканен нито на първото заседание на новия парламент, нито на заденанието при клетвата на новия кабинет. И ако тези пропуски могат да бъдат отчетени като незнание и неопитност, то липсата на следваща покана за среща между премиер и патрирах затвърдила пренебрежително отношение към висшите духовници и църквата. Така премиерът Петков така и останал без благословията на дядо Неофит.

Патриархът бил едва ли не принуден да се снима с премиера на Бъдни вечер на тържествената литургия, но дядо Неофит така и пак не ги благослови, а отправи обща благословия към целия български народ.

Вярващите считат, че липсата на благословия не е добър знак за новия кабинет и особено за харвардеца Петков, който някои миряни вече считат за атеист и безбожник.

Източник: „Уикенд“

Патриархът още не е благословил премиера Петков
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.