Лъсна скандалната истина за българските оръжия за Украйна

0

Според Михайлов няма начин Нинова да не е наясно с този факт

Скандалната истина за българските оръжия за Украйна видя бял свят.

Тя бе разкрита от бившия директор на „Кинтекс“ – Александър Михайлов.

В ефира на Би Ти Ви той разкри, че е обществена тайна, че българско оръжие отива в Украйна. Всички от оръжейния бранш са наясно с това обстоятелство още от 10-15 март.
Въпреки това обаче политиците ни продължават да ни залъгват с измишльотини.

оръжия
Според Михайлов няма начин Нинова да не е наясно с този факт

Михайлов посочи, че индикаторите, че родно оръжие стига в Украйна чрез посредници като Полша, Словакия и Чехия, са повече от очевадни.
Той бе категоричен, че няма начин тези индикатори да са останали неизвестни за Корнелия Нинова. В допълнение Михайлов посочва, че посоката на движение на оръжията се е променила изцяло.

Преди войната страната ни е получавала оръжие от гореспоменатите три държави за последващ реекспорт към трети страни в изпълнение на външнотърговски договори. След като бе дадено началото на войната, големите обеми оръжия са поели от България към държави в Централна Европа, посочва още Михайлов.

И именно тук лъска скандалната истина, имайки предвид, че тези държави са сериозни производители на оръжие възниква питането защо им е да купуват оръжие от нас.
Освен това да не пренебрегваме и факта, че гореспоменатите три държави, са въоръжени с НАТО-вско стандартно оборудване и едва ли се нуждаят от закупуването на стоки от България, произведени по т.нар. „съветски образец“.
Източник: trud.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.