Отиваме на избори: Корнелия Нинова обяви, че напуска коалицията дадем ли оръжие на Украйна!

Корнелия Нинова няма да отстъпи
0

Партията на Корнелия Нинова напусне ли, готвим избори!

В България замириса много силно на избори и само чудо може да попречи това да стане. Преди часове вицепремиерът ни Корнелия Нинова се изказа, че БСП ще напусне на мига коалицията, ако бутнем и едно оръжие на Украйна.

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова няма да отстъпи

Ясно е, че ако левицата действително напусне, правителството пада и се отива на предсрочни избори. Отново… Към момента обаче Кирил Петков от своя страна е непреклонен и категорично натърти, че България ще помогне с въоръжение на Зеленски. Той поясни, че решението няма да бъде взето от коалицията, а ще се гласува в парламента.

„Няма какво повече да говорим сега, нека видим какво ще се разиграе на гласуването. Но ние сме ясни – приеме ли се това предложение, напускаме управлението на секундата. За нас не е изобщо опция да подпомагаме войната, а точно това ще стане ако започнем въоръжаване на някоя от страните“, каза Нинова.

Лидерът на левите обясни пак, че България има договори за износ на оръжие с около 50 страни, но нито Украйна е сред тях, нито Русия. Нинова пак призова правителството да се занимае с далеч по-важните неща като доставките на газа и особено цената му, с постоянната и все по-голяма инфлация и проблемите на нашата, а не на чуждата държава. „Другото е… думи нямам да го определя“, заяви тя.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.